Blog Eskayvie

Kanak-kanak yang lemah sistem imun badan akan cenderung untuk dijangkiti oleh pelbagai penyakit merbahaya sehingga boleh menyebabkan kematian. 

4 PENYAKIT PALING BANYAK MENJAKITI KANAK-KANAK

NO1. MIS-C (POST COVID)


Kanak-kanak yang lemah sistem imun badan akan cenderung untuk dijangkiti oleh pelbagai penyakit merbahaya sehingga boleh menyebabkan kematian. 

Tahukah anda? MIS-C (Post Covid) merupakan salah satu daripada empat penyakit yang paling banyak dijangkiti oleh kanak-kanak. 

MIS-C ataupun  Sindrom Keradangan Multisistem dalam Kanak-Kanak ini berlaku disebabkan tindak balas selepas jangkitan COVID-19 di mana immuniti  dalam organ-organ mereka melawan virus sehingga menyebabkan keradangan. 

Cegah anak-anak anda daripada dijangkiti oleh penyakit ini dengan berikan mereka perlindungan secara dalaman. Kuatkan sistem imun mereka dengan Diffenz Junior, yang diformulasikan dengan Cendawan Susu Harimau dan Buah Camu-camu serta Vitamin C dan D. 

NO 2. HFMD 


HFMD ataupun Penyakit Kaki Tangan dan Mulut merupakan jangkitan virus coxsackie ini antara penyakit yang paling banyak dijangkiti oleh kanak-kanak. 

Bagaimana HFMD ini boleh terjadi? HFMD senang menjangkiti anak-anak ketika mereka berkongsi makanan dan minuman bersama rakan-rakan lain di sekolah. Jangkitan boleh terus menular melalui air liur, najis, cecari daripada lepuhan dan juga lelehan air hingus. 

Cara terbaik untuk cegah HFMD ini daripada terus menular dalam kalangan anak-anak ialah dengan mengukuhkan sistem imun badan mereka. Berikan mereka Diffenz Junior, yang diformulasikan dengan Cendawan Susu Harimau dan Buah Camu-camu serta Vitamin C dan D. 

NO 3. RSV (PNUEMONIA/BRONCHIOLITIS) 


Ibu ayah, pernah dengar tak tentang RSV? RSV merupakan jangkitan virus terhadap saluran pernafasan yang menyebabkan jangkitan paru-paru dan saluran pernafasan. 

Walaupun simptom jangkitan virus ini ringan (hanya selesema), namun ia merupakan antara penyakit yang banyak menjangkiti kanak-kanak. 

Jangkitan RSV boleh menyebabkan keradangan terhadap saluran udara kecil di paru-paru sehingga mengundang kepada masalah pernafasan mereka. 

Cegah penularan jangkitan RSV ini dengan berikan mereka Diffenz Junior yang kaya dengan Cendawan Susu Harimau dan Buah Camu-camu yang boleh lindungi paru-paru mereka.
Khasiat Vitamin C dan D didalamnya juga dapat membantu meningkatkan sistem imun badan mereka agar dihindari daripada terus dijangkiti. 

NO 4. ACUTE HEPATITIS 


Acute Hepatitis ataupun Hepatitis Akut merupakan antara penyakit yang paling banyak menjangkiti kanak-kanak. 

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) mengklasifikasikan jangkitan ini misteri kerana ia hanya menyerang kanak-kanak di bawah lingkungan umur lima tahun. 

Antara gejala biasa jangkitan ini ialah masalah penyakit kuning, mual, muntah, cirit-birit, sakit perut, kekejangan otot, kelesuan dan juga demam panas. 

Pastinya ibu ayah tidak mahu ini semua berlaku kepada anak-anak tercinta. Cegah penularan jangkitan misteri ini dengan berikan mereka vitamin terbaik, Diffenz Junior.  Diformulasikan dengan Cendawan Susu Harimau dan Buah Camu-camu serta Vitamin C dan D, Diffenz Junior mampu membantu mencegah anak-anak daripada dijangkiti virus ini. 
 
Info Lanjut berkenaan Diffenz Junior : Diffenz Junior

Ibu ayah boleh dapatkan Diffenz Junior hari ini,.

Beli Diffenz Junior Sekarang