Blog Eskayvie

Masih banyak orang tidak tahu risiko penyakit Alzheimer ini dan menganggap ianya biasa dalam kalangan warga tua. Disebabkan itu gejala awal penyakit ini pun jarang disedari oleh pesakit dan juga keluarga terdekat.

Selamat Hari Alzhaimer Sedunia

Masih banyak orang tidak tahu risiko penyakit Alzheimer ini dan menganggap ianya biasa dalam kalangan warga tua. Disebabkan itu gejala awal penyakit ini pun jarang disedari oleh pesakit dan juga keluarga terdekat.

21 September 2022, adalah hari untuk memperingati Alzheimer Day atau Hari Alzheimer Sedunia bertujuan agar masyarakat meningkatkan kesedaran akan penyakit ini.

Amalkan pemakanan yang seimbang, amalkan gaya hidup yang aktif dan ambil Mindtropic secara konsisten supaya minda dan otak anda kekal sihat dan cerdas!

Jom ketahui lebih lanjut berkenaan penyakit Alzhaimer ni di sini
@diffenzbyeskayvie Dapatkan Mindtropic untuk membantu menjaga otak dari penyakit seperti Alzhaimer. #eskayviemalaysia #mindtropic ♬ original sound - Eskayvie Testimoni


Alzheimer merupakan penyakit neurodegeneratif yang disebabkan oleh proses penuaan pada sel otak yang berlaku secara progresif dan boleh mengganggu kualiti hidup seseorang. 
 
Laporan daripada Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menyatakan sehingga kini terdapat lebih daripada 55 juta pesakit Alzheimer di seluruh dunia dan angka ini dijangka meningkat kepada 78 juta menjelang 2030 dan 139 juta pada 2050. 
 
Awas! Penyakit Alzheimer juga boleh membawa kepada kematian.  Setiap tahun ribuan orang mati di seluruh dunia akibat penyakit Alzheimer, sejenis keadaan yang menyebabkan seseorang itu hilang ingatan atau dementia dan penurunan fungsi kognitif akibat kematian sel-sel otak dari semasa ke semasa. 

Alzheimer adalah penyakit yang disebabkan oleh kemerosotan fungsi sel otak yang dicirikan dengan keadaan: 
 
👎 Sukar mengingati perkara yang baru saja dilakukan 
👎 Sukar untuk bercakap dan mengenal perkataan 
👎 Tidak mampu mengingati rutin harian 
👎 Perubahan emosi dan tingkahlaku 
 
Penyakit Alzheimer ini boleh dielakkan jika anda berikan nutrisi yang terbaik pada minda dari awal lagi iaitu Eskayvie Mindtropic.  
 
Tablet kunyahan lazat ini diformulasikan dengan bahan nootropik dan adaptogen Phosphatidylserine, Ashwagandha KSM-66, Bacopa monnieri, Master Mineral Magnesium dan Selenium.  
 
Gabungan 5 bahan berkualiti ini mampu menyokong kesihatan otak dan minda yang cerdas. Amalkan Mindtropic hari ini juga bagi: 
 
🧠 Daya ingatan dan memori kuat 
🧠 Bantu untuk lebih fokus 
🧠 Melegakan stress 
🧠 Tidur lebih lena 
🧠 Melegakan keresahan dan kemurungan 
🧠 Menyokong pembelajaran 

Jom dapatkan Mindtropic by Eskayvie dengan click di bawah. 

Beli Mindtropic Sekarang
Info Lanjut berkenaan Mindtropic: Mindtropic